Det er dyrt at leve

For English, see Living is Costly.

Køb billetter her.

”Intet hjem – tusind stjerner” kombinerer to genrer: det ideologiske drama om flygtninges håb og skæbner, om bureaukrati og bestikkelse i grænsegendarmers hverdagsliv; og rumopera, den mest kulørte science fiction genre med berygtede terrorister/frihedskæmpere, gale genier, melodrama og dusørjægere.

Du spiller en 10-dages uge (eller dekade) i en grænsegendarms liv – starter med bordrollespil i et par timers tid, går ind i livescenariet i en halv times tid og slutter af med en halv times bordrollespil.

I ”Det er dyrt at leve” skal du spille en af ”skurkene” i flygtningenes historie, men i din egen historie er du jo bare et menneske med et liv, der skal leves og dine egne problemer, store som små, der skal løses. Der er jo altid er en historie bag hensynsløshed og ondskab, og det er den, dit scenarie først og fremmest kommer til at handle om.

Vi siger først og fremmest, fordi du også skal spille de personer, I møder i jeres hverdag. Både jeres familie, venner og bekendte på Sacki og de besætninger og flygtninge, I egentlig skal kontrollere for kontrabande og rejsetilladelser, men i stedet presser bestikkelser ud af. På den måde kommer du til at opleve begge sider, både den med autoritet og den uden.

 

Rollerne i scenariet:

Kolon Tei: Nyuddannet fra officersakademiet, perfektionistisk regelrytter, der først nu er ved at opdage, at verden ikke er helt, som hans far havde fortalt ham.

Sergeant Piek Rydo: Hårdhudet veteran, tidligere seniorsergent med kommandoen over egen kutter, men degraderet pga. umådeholden korruption. Hans største ønske er igen at få sin egen kommando, men det koster jo.

Pilot Ossei Bako: Habil pilot. Egentlig vellidt, selvom han virker lidt fin på den, som om han er bedre end de andre. Altid i pengenød pga. sin partner, der er dyr i drift.

Menig Chai Xiao: Har helt klart et spilleproblem, som det indtil videre er lykkedes hende at skjule omfanget af overfor de andre i besætningen.

Menig Fai Bon: Egentlig en rar fyr, men gør sig barsk for at redde sin søn, der er meget syg og ved at dø. Han har brug for mange penge til at betale kuren.

 

Scenariet spilles på dansk, hvis det ønskes af spillerne. Besøget i livescenariet kan spilles på dansk og en smule engelsk. Alle tekster findes både på dansk og engelsk.