Sackianere fra Sacki

Stikord: hæmningsløs kapitalisme, åbenlys kriminalitet, androider, smugling

In-game sprog: Engelsk (hvis der er engelsktalende deltagere)

På Sacki tilbeder man ikke andre guder end pengeguden mammon. Sacki er den planet, hvor kriminelle kan få hvidvasket deres penge, Sacki er der, du tager hen, hvis du vil skaffe noget ulovligt, eller hvis du vil købe det sidste nye skrig indenfor androider. Planetens samfund er en mærkelig blanding af lovløshed og kapitalisme, så du kan købe alt for penge, men til gengæld kan du intet (absolut intet!) få uden penge. Hvis man spørger sackianerne, som de er flest, vil de sige, at deres system skam fungerer udmærket. Hvis du derimod spørger en sackianer uden penge, en androide eller en sekolter, vil de ikke være ganske enige.

På Sacki udfører den almindelige sackianer ikke fysisk arbejde. Den slags har man jo androider til. De behøver jo hverken mad eller drikke, kan oplades af solen og er stærkere end almindelige mennesker. Sacki har en stor androidebefolkning, der anvendes til alle mulige behagelige og ubehagelige opgaver: det er dem, der fejer gaden, passer børnene, bemander bordellerne, udgør det meste af hæren, slår hinanden ihjel, slider i fabrikkerne etc. Nogle af dem har passet deres arbejde i hundreder af år, og de har samlet så mange erfaringer og minder, at de har udviklet en personlighed. Det påstår de blødsødne androideelskere i hvert fald, der præker om androiderettigheder og slaveri. Den almindelige sackianer ville meget nødig selv skulle arbejde i fabrikkerne, så de er ret ligeglade med den slags fine fornemmelser.

Og så er der sekolterne med deres naturfanatisme. Det er de hovmodige kvindelige sekoltere, der bestemmer (selvom de er mange færre end mændene), men det hænger nok sammen med, at deres mænd er sådan nogle skvat. De sekoltiske mænd har ikke flere kræfter end et 10-års barn! Alle sekoltere er sindssyge, det er der bred enighed om. Det er selvfølgelig rimelig underholdende sådan at se dem kaste sig ned på jorden og tale med den tomme luft, fordi de har religiøse hallucinationer, men det er også det, der gør dem fanatiske. Der er alle de rygter om, at de ofrer deres egne børn til deres gudinde, hvis de ikke har de rigtige mutationer. Og nogle gange forsvinder der jo også sackianske børn, det er sikkert sekolterne, der er løbet tør for defekte børn!

Og de bliver ved med at præke om naturens guddommelighed og ukrænkelighed, men det kunne man måske leve med. Nej, det virkelig uudholdelige er, at de i de sidste trehundrede år har rendt rundt og ryddet op efter den sackianske industris svineri, de er så skidehellige! Det er den slags, der giver folk dårlig samvittighed, og DET kan de ikke lide at have på Sacki. De der sekoltere, de skal bare ud, og det kan ikke gå hurtigt nok. Det er folk heldigvis også ved at gå i gang med.

Mange sackianere lever fint, med masser af androidetjenere og store boliger. Men der er endnu flere, der ikke har helt så meget, som de gerne ville have, og uanede mængder af fattige, der slås febrilsk om at komme væk fra samfundets bund. Hvis man ikke har penge, er der ingen sygesikring, ingen uddannelse, ikke mad nok, ingen plads, ingen rettigheder, ingen retfærdighed. Politi skal betales ud af egen lomme, og retfærdighed tilkommer den højest betalende.

Så alle ønsker at komme højere op i samfundspyramiden, alle ønsker PENGE! En af vejene er ved at smugle flygtninge ud. Sackis regering har egentlig forpligtet sig til at overholde intergalaktiske konventioner og kun sende godkendte og helbredstjekkede flygtninge via de officielle ruter, men den kontrol fungerer jo kun så godt, som de folk, der udøver den. Hvis man smører grænsepatruljen lidt og lader dem afpresse de ynkelige flygtninge, er der normalt ingen problemer med at komme forbi.

Derfor er det et fint job at være grænsegendarm. Folk betaler gode penge for at få en post i grænsepatruljen. Man får normalt kun en bid af kagen, når løjtnanten får bestikkelse for at godkende falske fragtpapirer. Nej, de virkelige penge ligger i at opbringe menneskesmuglerskibene. Selvfølgelig skal flygtningene gerne have lidt penge tilbage, når de rejser videre.  Hvis det bliver ALT for dyrt at tage via Sacki, vil flygtningestrømmen straks flyde et andet sted hen. Så det gælder om at finde lige det beløb, hvor den enkelte flygtning har betalt nøjagtig til smertepunktet og ikke længere.

SACKIANERNES GENETISKE ARV

Sackianerne ligger op ad den humane genetiske normalnorm.

KØNSROLLER

Kønnene er forholdsvis lige på Sacki, men der er stadig en tendens til, at mændene er lidt mere lige. Der er ingen fordomme overfor homoseksuelle eller nogen som helst form for seksualitet. Sekoltiske mænd betragtes dog som blødsødne skvat, fordi de er svagelige og så underdanige overfor deres kvinder.

KLÆDEDRAGT

Sackianere vil gerne vise deres status og rigdom frem. Det gør de ved at bære farvestrålende flamboyante klæder, gerne blanke eller glitrende. Jo flere farver, jo bedre! Som grænsegendarm skal man desværre bære grå uniformer, men de er heldigvis shinet op med forskellige bånd afhængig af rang.

NAVNE OG OPFØRSEL

Sackianere stammer oprindeligt fra en underkultur fra Byen, kaldet asi-australsk. Deres navne er derfor en blanding af forskellige anglic og panasiatiske navne, såsom George, Susan, Ricki, Miko, Takahiro, Liu etc. Hvad der går for høflighed på Sacki, ville kaldes ualmindelig dårlig opførsel alle andre steder.

Sackianere er ligefremme, højrøstede, grove, taler meget gerne om penge og hvor meget de tjener samt er seksuelt forholdsvist påtrængende. Hvis man har taget et offentligt sackiansk transportmiddel og ikke er blevet taget på røven, er man enten meget skræmmende eller ufattelig grim. Den eneste høflighed, der findes, går opad mod de, der er højere på strå end en selv og kan meget nemt forveksles med sleskhed og smiger.

FORHOLD TIL ANDRE KULTURER

Sackianere er hovmodige og uinteresserede i andres kulturer. De betragter deres kultur som den eneste interessante at beskæftige sig med og tolererer kun andre folkeslag, hvis de ligner dem og/eller har penge. Især ser de ned på sekoltere og androider.

MADVANER

Sackianere spiser en sjov blanding af australsk/ engelsk og asiatisk madkultur, såsom chokoladescones, biscuits, riskager, chips, Yorkshire pudding, sushi, Wasabi ærter, japanske snacks og masser af te.

DIVERSE PRAKTISKE TING

Sackianerne anvender den fælles valuta intergalaktiske kreditter, i daglig tale kaldet kreditter, der er gangbar i adskillige galakser. Flygtningene betaler lige fra 750-10.000 kreditter i bestikkelse, men normalpris er omkring 2000. En god middag for to koster 1000 kreditter på Sacki. En virkelig god middag for to koster 3000 kreditter.